Referenser

Några röster från mina klienter:

Jag har alltid tyckt att man inte ska hålla på och rota i det som varit. Det är bättre att gå vidare och se framåt. Nu förstår jag att det är helt nödvändigt att bearbeta det som finns i ryggsäcken innan man kan gå vidare på riktigt. Och det var inte så farligt som jag trodde…

 

För mig som egen företagare är det guld värt att en gång i veckan bara få sitta ner och reflektera över allt som händer. Det blir liksom aldrig tid till det annars. Och det är skönt att ha någonstans där jag inte bara måste vara den som presterar och har kunderna i fokus. Hos Kerstin kan jag prata om allt, smått och stort. Jag får redskap som jag har glädje av både på jobbet och privat.

 

Utåt sett är jag nog ganska lyckad, spännande jobb, bra utbildning, man och barn. Vi har ett vackert hem och stort umgänge. Men inom mig har jag alltid känt mig orolig och rädd för att misslyckas. Det har styrt mig och jag har innerst inne känt mig väldigt ensam. Jag har trott att det var något fel på mig. I terapin har vi arbetat mycket med min självkänsla och den har verkligen stärkts. Jag önskar att jag börjat i terapi för länge sedan.

 

När jag började terapin visste jag ju redan om allt jag varit utsatt för under min uppväxt. Det tog tid innan jag vågade berätta om det jävligaste. Jag var rädd att terapeuten skulle börja gråta eller inte klara av det eftersom det är så hemskt. Men Kerstin har varit som en klippa. Hon har aldrig svikit mig. Jag har hela tiden känt att hon tror på mig och är på min sida. Alla borde ha en egen Kerstin!

 

För mig har övningarna varit bäst. Jag är en sådan som annars grubblar och analyserar för mycket. I övningarna har saker lossnat och lösts upp nästan utan att jag förstått vad som hänt. Allting känns lättare och jag har fått mer energi.

 

Det bästa har varit att komma i kontakt med mitt inre barn! Inte visste jag att jag varit så påverkad av en inre liten kille som kände sig ensam och övergiven. Nu har jag mycket lättare att sätta gränser och min relation med min sambo är mycket bättre!

 

Vi har pratat om sådant som jag aldrig pratat med någon om förut. Det är aldrig någon som frågat.

 

Förut trodde jag att jag måste vara rolig och skoja hela tiden. Annars skulle ingen tycka om mig. Jag var alltid den som tog ansvar för hur andra mådde och som gjorde allt för att lätta upp stämningen. Jag tycker i och för sig att det är bra egenskaper men det blev för mycket. Nu har jag lärt känna mig själv, både ”bra” och ”dåliga” sidor. Det betyder att jag har blivit mycket mer medveten. Jag kan välja själv hur jag ska hantera olika situationer och jag känner mig mycket vuxnare.

 

Hela tillvaron kändes som ett tröstlöst träsk. Varför drabbade alla jobbiga saker mig? Varför mötte jag bara knäppa människor? Det måste väl bero på att det är något fel på mig? Jag ville helst bara vara ifred och ligga hemma med en filt över huvudet. Jag längtade efter att försvinna från jordens yta och slippa ångesten. När jag träffade Kerstin var det nästan första gången i mitt liv som jag träffade någon som tog mig på allvar. Som behandlade mig respektfullt. Genom terapin har jag också börjat ta mig själv på allvar. Jag har lärt känna mig själv och var jag kommer ifrån. Jag har slutat döma mig själv. Jag känner mig inte längre som ett offer. Nu kan jag se framåt och börja fundera på vad jag vill göra med resten av mitt liv. Det känns hoppfullt.

 

Jag hade jobbat mycket med mig själv innan jag kom till Kerstin. Det bästa med henne är att hon inte river och sliter i saker utan det får komma i sin egen takt. I den takt som är bäst för mig.

 

Efter mina år hos Kerstin känns det som att vad som än kommer att hända i mitt liv framöver så kommer jag att kunna hantera det! Jag har blivit mycket säkrare och tryggare. Det påverkar även mina barn! Jag är så glad att jag inte de ska behöva ta över den osäkerhet som jag ärvde av min mamma! Och som hon ärvt av sin!

 

Ingen skulle kunna tro att jag med min position på jobbet levde i ett destruktivt förhållande privat. Jag höll på att bli helt personlighetsförändrad av psykisk och fysisk misshandel. Till slut var jag så förminskad att jag inte ens orkade ta mig ur förhållandet, jag bara anpassade mig och hoppades på att det skulle bli bättre. Genom terapin har jag fått kraft att separera och lämna det gamla bakom mig. För första gången på många år känner jag mig fri och kan se positivt på framtiden!

 

Vi har mest jobbat med arbetsrelaterade frågor, jag var lite osäker i min roll som projektledare. Det märks att Kerstin han en bakgrund från näringslivet. För mig har det tillfört extra mycket. Jag har fått det stöd jag behövde för att våga ta plats.

 

Det var en kollega som går hos Kerstin som tvingade mig att boka tid hos henne.  Jag hade helt tappat kollen, stressade runt som en idiot, sov inte, hann inte äta ordentligt, hade alltid ont i huvudet, var alltid irriterad. Fast själv tyckte jag inte att jag hade något problem, det var ju alla andra som inte fattade att jag var verkligen var tvungen att jobba som jag gjorde… I efterhand kan jag ju se att jag var SÅ nära att gå in i väggen och bli riktigt sjuk. Kerstin fick mig att inse allvaret i situationen även om jag först inte ville se det själv. Hon gav mig till och med numret till en läkare. Han sjukskrev mig direkt och dessutom fick jag mediciner. Verkligen en helt ny situation för mig! Nu mår jag lite bättre, medicinen dämpar symptomen och jag har bestämt mig för att fortsätta gå hos Kerstin för att bearbeta orsakerna och hitta nya strategier. Jag förstår ju att jag inte kan fortsätta som förut.

 

Jag har gått i terapi i många år. Från början p g a en akut sak som hände i familjen, men sen har jag fortsatt. För mig är det som friskvård för själen. Jag tror att alla skulle ha glädje av att gå i samtal regelbundet. Ungefär som att träna regelbundet. Det är min bästa investering i mig själv. Och det är ju mig som jag garanterat ska leva med resten av mitt liv!