Samtalsterapi

Ibland känns det som om livet trasslat ihop sig. Som om du sitter fast i tillvaron. Kanske i arbetet, relationer eller händelser som du inte kan rå över.

Genom samtalsterapi kan du få den energi och inre trygghet som behövs för förändring.

Genom att lära känna dig själv kan du göra medvetna val för att skapa ett liv som är meningsfullt för dig. Det yttersta syftet med terapin är att du ska kunna vara den du verkligen är.

 

Det finns många anledningar att söka samtalsterapi.

Det kan vara en akut kris just nu, kanske separation, dödsfall, sjukdomsbesked eller förändringar av arbetssituationen. Det kan också vara händelser från det förflutna som kommer ikapp trots att du trodde att du kommit över dem. För många handlar det om olika typer av övergrepp, att ha växt upp i en dysfunktionell miljö, mobbning, förluster av olika slag. Men det kan också vara en allmän känsla av att inte må bra och du vet inte riktigt varför. Känslor som stress, oro, ångest, rädsla, ensamhet, skuld och skam tar för mycket utrymme och energi.

Många söker samtalsterapi utifrån en längtan efter att växa och utvecklas som människa. En nyfikenhet på sig själv och sina möjligheter. En väg att komma fram till vad man egentligen vill.

 

Hos mig på Balsam Konsult kan du vara precis som du är. Det blir en frizon där du kan släppa prestation och krav. Som samtalsterapeut har jag tystnadsplikt.

Jag värderar inte dig, jag dömer inte och jag jämför dig inte med andra. För mig är du en unik och värdefull person. Därför är alla terapiprocesser olika och tar olika lång tid. Jag anpassar metoder och arbetssätt efter dina behov, inte tvärtom.