Meditera och plantera

Nu är tid att meditera och plantera.

Förra helgen var jag alldeles ensam hemma och alla inplanerade sociala aktiviteter var inställda. Igen. Jag suckade och kände mig lite rastlös när det slog mig att jag skulle kunna välja att betrakta helgen som en retreat. Hur många gånger har jag inte planerat att pressa in en retreathelg i mitt upptagna schema och åka iväg någonstans för att få vara ensam i stillhet och tystnad? Ta det lugnt, reflektera och meditera. Andas skogsluft, njuta av sinnesintryck och slappna av i kravlöshet. Vända mig inåt och ta emot det som kommer till mig. Få nya insikter och se tydligare vilken väg som väntar på att jag ska gå den.

Plötsligt hade jag helt oplanerat och alldeles gratis möjligheten till detta. Hemma hos mig själv, just denna helg i ensamhet. Plötsligt kändes denna helg som en gåva som jag hade möjlighet att ge mig själv. Och möjlighet att ta emot om jag ville.

Nu är tid att meditera. Jag tänker att precis denna tid som är just nu är som ett brännglas som sätter fokus på precis det som behöver sättas fokus på i ditt liv. Och jag tänker att det just nu handlar mycket om dina gamla mönster, inlärd skam, infryst sorg och förlåtelse. Medkänsla och kärlek till dig själv och andra. Det är mycket gammalt som behöver komma fram och läkas just nu. Och det är en extra gynnsam tid att meditera.

Men det är också tid att plantera. Att välja vad du vill öppna upp för och odla mer av i ditt liv. Vad är det du längtar efter ska växa och få ta mer plats? Det är nu du har möjlighet att plantera för din framtid, det du sår nu kommer du att kunna njuta av i framtiden. Så ta dig själv på allvar och fråga dig vad du vill ska blomma i ditt liv framöver. Kanske handlar det om dina relationer, kanske om relationen till dig själv. Kanske längtar du efter glädje, enkelhet, skönhet, kärlek, tillit eller någon annan kvalitet som du i hemlighet velat ha mer av. Då är det just nu du har möjlighet att välja vilka frön du vill plantera för att få detta att växa och frodas i ditt liv.

Till bloggen