Låt det spira och gro i ditt inre under Glada Påsken

Låt det spira och gro i ditt inre under Glada Påsken! Många ser nyår som den naturliga tiden för summering och nystart. Men jag tänker att det är just nu i påsktiden när ljuset är tillbaka och det börjar spira och gro i naturen som det är naturligt att också låta det spira och gro i ditt inre.

Påsken handlar om död, återuppståndelse och transformation, att släppa det gamla och födas på nytt. I trädgården städar vi bort det som vissnat under vintern. Vi fyller på med kompost som fått sin näring av att gammalt liv förmultnat och omvandlats. Vi planerar vilka frön vi vill så just detta år och vi drömmer om de grönskande odlingar som vi vill njuta av till sommaren.

På samma sätt kan du bestämma dig för vilka gamla vissna saker du vill städa bort ur ditt liv. Kanske gamla vanor eller självbilder som hindrar dig att växa i ljuset?

Vad behöver du just nu för att spira och gro? Ger du dig själv tillräckligt med sömn och näringsrik mat? Får din kropp den aktivitet den behöver för att fungera som du vill?

Ta dig själv på allvar och fråga dig själv vad du innerst inne längtar efter. Kanske längtar du efter att ditt liv ska likna en naturvuxen äng med vilda blommor i skira färger. Kanske längtar du efter att ditt liv ska likna en professionellt odlad slottspark med formklippta häckar och överdådig blomning. Kanske känner du dig stolt och nöjd med den doftande rosenträdgård som du träget odlat under många år.

Det finns ingen trädgård, och inga framtidsdrömmar, som är rätt eller fel. Det viktiga är att det är du som har möjlighet att välja vad som ska spira och gro i ditt liv. Att du har möjlighet att välja. Att du har möjlighet att göra ett medvetet val.

Jag önskar dig en riktigt Glad Påsk!

Till bloggen