Vänskap

De flesta människor tycker att vänskap är viktigt. Det är en rikedom att ha vänner, gamla, nya, nära eller mer tillfälliga vänner längs livets väg.

När vi pratar om vänskap lägger vi alla lite olika innebörd i begreppet. Kanske säger vi att en vän är någon som alltid finns där för oss vad som än händer. Någon som lyssnar, tar sig tid och vill vara med oss. Kanske någon som ger oss energi genom att komma med roliga uppslag eller någon som gärna följer med oss på det vi föreslår. En vän är kanske någon vi känt länge. Eller som vi har ett gemensamt intresse med. Någon vi kan lita på och som står kvar i både goda och dåliga tider. Någon som vill oss väl.

Jag träffar många som längtar efter en riktigt nära vän. En vän att ge vänskap till och få vänskap av.

Frågan är hur våra liv skulle förändras om vi började behandla oss själva som vår allra bästa vän?

Ofta är vi hårda och kritiska mot oss själva, vi är krävande och dömande och behandlar oss själva på ett sätt som vi inte skulle drömma om att behandla en kär vän. Det är tröttsamt att leva med någon som hela tiden anmärker på oss. En sådan vän behöver vi inte. Och ändå fortsätter vi behandla den människa vi levt hela vårt liv med på det sättet.

Om du skulle behandla dig själv som din bästa, käraste och närmaste vän; vad behöver din vän få från dig just nu? Och vad vill du ge din vän från ditt hjärta just nu? För att ni ska trivas, må bra och för att stärka er vänskap?

Ni ska ju faktiskt leva tillsammans för resten av livet!

Till bloggen