Sommar och Semester

Äntligen verkar sommaren ha kommit och det är dags för semester. Sommar och semester kan betyda så många olika saker för oss. Avkoppling från de vanliga rutinerna, tid för familj och vänner, känslor av ensamhet och sorg, långa lata dagar, krav på allt som ska hinnas med, förväntningar på att få ny energi inför hösten som kommer. Vi jämför oss kanske med andras idylliska bilder på facebook och andras entusiastiska berättelser om spännande resor och fantastiska upplevelser.

Kort sagt är det är det lätt att gå vilse bland egna och andras förväntningar på sommaren.

Innan jag började jobba med mig själv i terapi var det oftast min högpresterande del som bestämde även på semestern. Hur bra jag än hade det kunde det alltid bli lite bättre tyckte den delen. Till slut blev jag så trött så jag gjorde en lista med mätbara mål som skulle uppfyllas; jag skulle besöka stranden X antal gånger, jag skulle göra X antal resor, jag skulle lyssna på X antal sommarpratare och läsa X antal böcker. Först då kunde jag eventuellt tillåta mig själv känna mig lite nöjd.

Numera väljer jag att hantera tillvaron på ett annat sätt. Den här sommaren har jag bestämt mig för att Njuta. Vad jag än gör, eller inte gör, väljer jag attityden Njutning. Oavsett väder, oavsett var jag är eller vem jag är med ska jag njuta av stunden. Jag ska använda mina sinnen, njuta av det mina ögon ser, ljuden jag hör, smaker, dofter och förnimmelserna i min kropp. Jag väljer att vara här och nu, i precis just denna sommar i mitt liv.

Jag önskar dig allt gott inför just din sommar!

Balsam Blogg är tillbaka i augusti.

Till bloggen