Jag önskar oss alla en Glad Påsk!

Jag önskar oss alla en Glad Påsk! Och funderar över varför just Påsken är Glad? Det handlar ju inte bara om att vi är glada för att ljuset och våren är på väg. Eller att vi är glada över att kanske få en ledig långhelg med besök av söta små påskkärringar. Eller att vi får njuta av den goda påskmaten med ägg och lax och lammstek.

Själv kommer jag att ägna denna påskhelg åt att rensa ur ett dödsbo och först tänkte jag att det kommer att bli en ovanligt sorglig påsk. Men ursprungligen handlar ju Påsken om hur livet segrar över döden och när jag funderade vidare tänkte jag att det är faktiskt just detta som även min påskhelg handlar om. Gamla saker ska få återuppstå i nya hem. Älskade föremål kommer att ses av nya ögon och kanske hitta en ny funktion i en ny människas liv.

På samma sätt behöver vi ibland ”dö” en smula för att hitta nytt liv. Kanske behöver vi lämna en gammal vana bakom oss för att hitta en ny som är mer konstruktiv i det liv som vi lever nu. Kanske behöver vi lämna en gammal inlärd självbild för att ”återuppstå” i en ny som är mer levande och kärleksfull mot oss själva. Kanske har vi delar av oss själva som behöver väckas till ett nytt liv, delar som vi kan ge utrymme att låta växa i ett nytt ljus.

Påsken handlar om att ljuset, kärleken och livet segrar över sorg och mörker. Därför önskar jag Dig och mig och oss alla en riktigt Glad Påsk!

 

Till bloggen