Inre balans

För några veckor sedan skrev jag om balans i tillvaron, om den eftertraktade känslan av att få ihop ”livspusslet”. Det är mycket enklare att nå balans i tillvaron, eller att hantera obalans, om vi är i kontakt med vår INRE balans.

Jag jobbar ofta med mina klienter för att nå Inre Balans. Att hitta den centrala punkt i sig själva där de är sitt Jag. Den punkt där de kan betrakta sig själva och omgivningen utan att döma, utan att jämföra, utan att värdera eller analysera. Där de bara ÄR. Just nu.

Ju fler gånger vi kan hitta denna punkt desto lättare blir det att hitta tillbaka till den. Som allting annat handlar det om att öva. Vi kan öva genom meditation, yoga eller mindfulness. Det finns många olika vägar till inre balans, vi kan välja den som passar oss själva bäst just nu. Andningen har alltid en central roll eftersom det är andningen som förbinder oss med livet här och nu. När vi befinner oss i inre balans blir vi stabilare och mer i kontakt med livet. Vi får en ökad närvaro och mer energi. Och det blir mycket lättare att hantera alla yttre obalanser som vi möter.

Om du vill träna på egen hand kan jag rekommendera mindfulnessövningar som finns att ladda ner för en rimlig summa från http://www.mindfulnesscenter.se/webshop/internetbaserade-traeningsprogram/mindfulness-foer-fokus-och-energi/

Till bloggen