Hur Balsam Konsult fick sitt namn

Nu är det 15 år sedan jag registrerade mitt företagsnamn Balsam Konsult. Jag tycker mycket om namnet och får ofta positiva reaktioner; ”Åh, Balsam för själen!”

Innan namnet Balsam kom till mig våndades jag mycket. Jag hade tidigare drivit ett företag tillsammans med en kollega och när vi bestämde oss för att gå vidare på varsitt håll ville jag ha ett nytt, eget namn på mitt nya företag. Jag funderade och funderade, vände och vred på olika förslag. Inget kändes riktigt bra och jag började bli lite frustrerad.

En lördag när jag varit och handlat stod jag i köket och höll på att packa upp kassarna. Min tonåriga dotter kom in och frågade: ”Har du hittat på något namn till ditt företag än, mamma?” Jag fortsatte packa upp och suckade: ”Nej, jag kan inte komma på något.”  ”Det kan ju inte heta Tomater” sa jag medan jag packade upp en påse röda tomater. ”Och inte kan det heta Balsam” sa jag och packade upp en flaska schampo och en flaska balsam.

Då slog det mig! Balsam! Balsam som hjälper till att reda ut när det trasslar. Balsam när livet känns strävt och motspänstigt. Balsam som lenar och lugnar när det tar emot. Balsam som gör tillvaron mjuk och väldoftande. Balsam som hjälper till att forma livet som vi vill ha det.

Självklart skulle jag heta Balsam Konsult! Namnet var dessutom tvåstavigt, mjukt, lätt att stava till och komma ihåg. Och inga prickar över bokstäverna som krånglade till det på nätet. Snabbt kollade jag om domännamnet var ledigt. Snabbt kollade jag med PRV. Och överallt gick namnet igenom och blev registrerat som mitt.

Det kändes som om namnet Balsam Konsult bara legat och väntat på mig för att jag skulle hitta hem till det. Nu är jag hemma och kan leva mitt kall som samtalsterapeut.

Välkommen du också till Balsam Konsult när din tillvaro trasslar!

 

Till bloggen